TUN SELHAMMAR

Bolig nord b s.jpg
 
DSC_0185 so.jpg
 

Oppføring av nytt tun
Under oppføring

Etablering av et nytt tun etter dagens krav men i tråd med gamle tradisjoner. Tunet som inneholder bolig, garasje og anneks danner et beskyttet gårdsrom med åpninger mellom og gjennom bygningene der en får glimt av sjøen og den storslåtte naturen rundt.

Oppholdsrom er plassert langsgående på en hylle i landskapet slik at en får utnyttet mest mulig utsikten mot fjorden, havet og himmellyset.

 
 
situasjon skisseb.jpg
 

Oppført med røtter i den gamle byggeskikken er de lave byggene kledd med ubehandlet sibirsk lerk som glir naturlig inn i terrenget. Store takoverheng beskytter mot nedbør og direkte sollys om sommeren.

Inne i tunet vil en oppleve ulike åpenbaringer av sjøen, himmelen og naturen utenfor gårdsrommet. En vil hele tiden oppdage nye måter å forholde seg til plassen på. Små glimt av sjøen mellom og gjennom bygningsmassen forsterker vår oppfatning av omgivelsene utenfor.

DSC_1094+s.jpg
 
DSC_1150 s.JPG
 
 

Interiøret er enkelt med fargetoner som gir gjenlyd og forsterker det naturlige lyset og utsikten. Naturlige materialer, fokus på at åpningene til rommene gir rom for luft til å sirkulere og mulighet for lyset å komme inn gir en stor ro til stedet.

Morona Arkitekt-studio - mob 90126295 - morona@online.no - org.nr. 997 354 699